M. Veld – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk De Wijk – De Wijk
Header afbeelding
Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk De Wijk
Burg. d.l.S. Briëtweg 15 7957AJ
De Wijk

M. Veld

bezorger medicatie
Afdeling:
apotheek

Mijn naam is Marinus Veld. In 2009 werd ik benaderd door Bert van Bremen.  De huisartsen van de Wijk en Koekange waren van plan om medicatie bij de mensen thuis te bezorgen.
Hij vroeg mij of ik er iets voor voelde om dit doen. In 2006 was ik met de VUT gegaan en had mij toen al voorgenomen niet achter de geraniums te gaan zitten en leuke dingen te gaan doen.
Dus deze vraag was voor mij niet zo moeilijk en heb ”ja” gezegd.
Wij gingen dit met 2 personen doen, één op de dinsdagmiddag en één op vrijdagmiddag. Mijn collega was toen Wout Oldejans, en nu, hoe kun je het bedenken, Geert Veld.

Op 7 april 2006 was het dan zover, de eerste dag. Als ik het mij nog goed herinner, waren het 3 bezorgingen. Het moest natuurlijk voor de mensen nog even wennen. Op dit moment zijn er middagen bij met 30 à 40 bezorgadressen.

Ik doe dit werk nog steeds met plezier. Op de auto staat: Uw apotheekhoudende huisarts, nu nog dichterbij. Dit gaat nog een stukje verder: ik kom bij de mensen in huis.
De meeste mensen waar ik kom, zijn, met alle respect, al op leeftijd en veel zijn er alleen. Zij willen graag even een praatje maken of een verhaal kwijt.
Je moet dan wel even de tijd nemen om hier naar te luisteren. Het kan zijn, dat je dan ’s middags wat later klaar bent. Het zij zo.

Het zijn leuke teams zowel in de Wijk, als in Koekange en ik ben blij, dat ik daar ook een onderdeel van mag zijn. Ik hoop, dat ik dit werk nog een aantal jaren kan doen.

Terug naar overzicht