Jeanet Scheper-Alkema – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk De Wijk – De Wijk
Header afbeelding
Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk De Wijk
Burg. d.l.S. Briëtweg 15 7957AJ
De Wijk

Jeanet Scheper-Alkema

praktijkondersteuner
Afdeling:
POH

Mijn naam is Jeanet Scheper – Alkema. Sinds eind jaren ’80 ben ik werkzaam in de huisartsenpraktijken van De Wijk en Koekange. De eerste jaren als dokters- en apothekersassistente in Koekange. Sedert januari 2004 als praktijkondersteuner Somatiek, voor zowel De Wijk als Koekange. Dit doe ik met veel plezier.
Mijn motto: ‘ Voorkomen is beter dan genezen’,  sluit goed aan bij mijn huidige functie.
Wanneer het iemand lukt zijn/haar risico ’ s op gezondheidsproblemen te verkleinen zonder medicatie, maar door (bijvoorbeeld) verandering in leefstijl, is mijn missie geslaagd. Vooral als iemand zich daar ook veel beter bij voelt en niet veel hinder ondervindt van het chronisch ziek zijn.

In mijn vrije tijd kun je me tegenkomen op het korfbalveld, bij de EHBO vereniging en doe ik vrijwilligerswerk voor Het Rode Kruis. Ik ben al heel wat jaren getrouwd met Harry, woon in Koekange en hebben drie kinderen.

Mijn passie ligt echt in de huisartsenpraktijk. Samen met mijn collega ’s,  werk ik graag aan kwaliteitsverbetering van zorg en preventie in de eerste lijn. Ook op provinciaal niveau. Vandaar dat ik me gemiddeld 1 dag per week inzet voor de  HZD (Huisartsen Zorggroep Drenthe). Zo neem ik deel aan verschillende kwaliteitsteams op gebied van Diabetes en astma / COPD. Landelijk help ik o.a. mee in het organiseren van scholingen voor huisartsen en praktijkondersteuners. Verder doen we waar nodig mee aan onderzoeken en projecten.

Terug naar overzicht
Jeanet Scheper