Gera Laarman-Timmerman – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk De Wijk – De Wijk
Header afbeelding
Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk De Wijk
Burg. d.l.S. Briëtweg 15 7957AJ
De Wijk

Gera Laarman-Timmerman

praktijkondersteuner
Afdeling:
POH

Mijn naam is Gera Laarman.

Ik werk al  jaren in de zorg.  Na jaren als ziekenverzorgende gewerkt te hebben in een verpleeghuis, heb ik de opleiding tot A-verpleegkundige in ziekenhuis Bethesda gevolgd en daar ook gewerkt.

Na een managementopleiding ben ik terug gegaan naar het verpleeghuis als unitbegeleider.

Tussendoor heb ik veel ervaring opgedaan op de Eerste Hulp in ziekenhuis de Weezenlanden in Zwolle en via het uitzendbureau in verschillende  woonzorgcentra.

Toen er een functie in het woonzorgcentrum in Vollenhove vrij kwam als teamleider zorg, heb ik daar op gesolliciteerd en vervolgens een aantal jaren als teamleider gewerkt. Een huisarts stelde mij voor na te denken om de opleiding tot praktijkondersteuning te gaan doen. Na de informatieavond wist ik het zeker,
De individuele begeleiding van patiënten met een chronische aandoening: daar wil ik een bijdrage aan leveren. Na het afronden van deze opleiding ben ik vanaf mei 2015 werkzaam in de huisartsenpraktijken De Wijk en Koekange.  

Wat me in dit werk boeit is dat iedereen zijn aandoening op zijn eigen manier beleeft en door informatie en educatie gezondheidswinst kan behalen.

Naast de chronische aandoeningen, spreekt de ouderenzorg me aan, om samen met de  oudere patiënt te kijken naar wat de mogelijkheden zijn, om de zelfredzaamheid te vergroten en te behouden.

Naast mijn werk doe ik vrijwilligerswerk. Bij de kerk, in de buurt en bij het Rode Kruis. Bij deze laatste ligt mijn hart vooral bij de bijzondere vakanties. Hierin begeleid en verzorg ik vakantiegangers, met een beperking,  tijdens hun vakantie.

Waar ik voor sta in de huisartsenpraktijk is om samen met u kijken hoe u uw chronische aandoening kunt inpassen in uw dagelijks leven.

Terug naar overzicht